Informacja Prasowa_Bezpłatna rehabilitacja osób niepełnosprawnych – Stow. EUROBESKIDY

8 stycznia 2016
Autor:

pikt-infoOrganizacja Pożytku Publicznego – Stowarzyszenie Integracyjne Eurobeskidy od stycznia 2016 roku prowadzi program: „Aktywna rehabilitacja sposobem na poprawę jakości życia osób niepełnosprawnych” dofinansowany ze środków PFRON.

Do udziału w tym projekcie zapraszamy wszystkie osoby o orzeczonym stopniu niepełnosprawności umiarkowanym i znacznym (grupa I i II) narządu ruchu oraz z niepełnosprawnością narządu wzroku i słuchu. Wszystkie zabiegi wykonywane będą przez doświadczonych specjalistów fizjoterapii w wyposażonym w nowoczesny sprzęt gabinecie zabiegowym stowarzyszenia. Po zakwalifikowaniu do projektu

Uczestnicy będą mogli korzystać z:
⦁ kinezyterapii indywidualnej,
⦁ kinezyterapii grupowej,
⦁ fizykoterapii,
⦁ masażu suchego,
Dopełnieniem projektu są zajęcia na krytej pływalni pod okiem instruktora. Każdy uczestnik programu będzie poddany badaniu lekarskiemu, na które przynosi ze sobą orzeczenie o niepełnosprawności oraz aktualne dokumenty historii choroby. Badanie określi wskazania i przeciwwskazania do prowadzenia odpowiedniej rehabilitacji jak i przydzieleniu do danej aktywności ruchowej. Szczegółowe informacje dostępne na stronie: www.eurobeskidy.org.pl. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt pod numerem telefonu: 33 8 623 197, poprzez e-mail: biuro@eurobeskidy.org.pl lub odwiedzenie nas osobiście w siedzibie Stowarzyszenia (ul. Królowej Jadwigi 6, 34-325 Łodygowice) w godzinach 9.00–18.00. Ilość miejsc ograniczona! Stowarzyszenie Integracyjne EUROBESKIDY: www.eurobeskidy.org.pl KRS 0000084269
Projekt dofinansowany ze środków PFRON:

Autor: Redakcja

Pozostałe newsy w tej kategorii

Wydawnictwa

Wyróżnienia